PROJEKT ERASMUS+ WIZYTA W INSTYTUCIE ŻYWNOŚCI KTU

PROJEKT ERASMUS+ WIZYTA W INSTYTUCIE ŻYWNOŚCI KTU
Trzeci dzień projektu – wizyta w Instytucie Żywności KTU.
W dniu dzisiejszym uczestnicy projektu odwiedzili Instytut Żywności Uniwersytetu Technologicznego w Kownie, gdzie zapoznali się z innowacjami w technologii żywności, badaniami naukowymi oraz zasadami zdrowego odżywiania.
Ponieważ szkoła Nemunas jest szkołą zdrowego żywienia, wizyta ta miała szczególny sens – uczniowie i nauczyciele pogłębili swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania, zrównoważonego rozwoju oraz roli, jaką edukacja odgrywa w dokonywaniu świa
Serdeczne podziękowania dla zespołu Instytutu Żywności KTU – dyrektor dr. Alvii Salaseviciene, kierownika Laboratorium Nauki Chemicznej Liny Trakšele, kierownika Laboratorium Nauki Mikrobiologii Antanas Sarkinas oraz kierownika Laboratorium Analiz Jusline Aelita Zabulione – za ciepłe przyjęcie, przekazanie wiedzy i inspirujące komunikacja.