Trzeci dzień projektu – wizyta w Instytucie Żywności KTU.
W dniu dzisiejszym uczestnicy projektu odwiedzili Instytut Żywności Uniwersytetu Technologicznego w Kownie, gdzie zapoznali się z innowacjami w technologii żywności, badaniami naukowymi oraz zasadami zdrowego odżywiania.
Ponieważ szkoła Nemunas jest szkołą zdrowego żywienia, wizyta ta miała szczególny sens – uczniowie i nauczyciele pogłębili swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania, zrównoważonego rozwoju oraz roli, jaką edukacja odgrywa w dokonywaniu świa
Serdeczne podziękowania dla zespołu Instytutu Żywności KTU – dyrektor dr. Alvii Salaseviciene, kierownika Laboratorium Nauki Chemicznej Liny Trakšele, kierownika Laboratorium Nauki Mikrobiologii Antanas Sarkinas oraz kierownika Laboratorium Analiz Jusline Aelita Zabulione – za ciepłe przyjęcie, przekazanie wiedzy i inspirujące komunikacja.
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.